čtvrtek 10. ledna 2013

Výlet na ostrovy Similan

Výlet na ostrovy Similan začal jako již tradičně poruchou motoru :)
Naposledy se mi to stalo při cestě z Belize do Hondurasu uprostřed Karibiku, asi podobné katastrofy přivolávám. Avšak thajští mořští vlci měli klíč, náhradní vrtuli i kladivo, a tak byl motor do hodiny opět funkční. Po hodině jsme dorazili na vůbec ne opuštěný ostrov Similan. Voda měla akorát tak správnou barvu :)
Oblíbený byl výšlap po skalách, po cestě jsme potkali mnoho rusů... ale tak to se tady asi dalo i čekat:
Mezi kameny byly stovky krabů a malých ryb, které skákaly po kamenech - fakt divný druh ryb, že si tak skáčou na suchu vedle krabů :)
Po relaxu na pláži jsme se přesunuli ke korálům a šnochrlovali jsme na dvou různých místech. Bylo tam spousta "parrot fish", "Nemo fish" a různých dalších rybek. Plavaly kolem nás, několikrát jsem se octnul uprostřed hejna ryb všude kolem... prostě paráda :) Akorát želvy dneska byly schované, i tak to byl úžasný zážitek.
Výlet jsme zakončili na menším ostrůvku poblíž:
Škoda jen, že je na ostrovech tolik turistů, ale i tak to byl moc hezký výlet. Příště zvážím ubytování přímo na ostrově :)

4 komentáře:

  1. Hmm, tam muselo být krásně. :) Jsou to fakt skvělé fotky, hl, ta 4. odshora s těmi balvany, ta je boží. - D.

    OdpovědětVymazat
  2. Byl to hezký výlet, ale chtělo by to se sem vypravit někdy v listopadu nebo na začátku prosince ještě předtím než dorazí davy turistů :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera. Že jsi to moře přibarvil? :) J

    OdpovědětVymazat