úterý 1. ledna 2013

Jak jsem na Nový Rok kupoval bicykl

1.1. v Thajsku vypadá stejně jako každý jiný den, jenom obchody jsou většinou zavřené. Doufal jsem, že můj vytipovaný cyklo-obchod bude mít otevřeno, ale bohužel se naplnilo moje očekávání, že budou odpočívat po silvestrovských oslavách:
Takže nezbývá než podpořit mezinárodního giganta Tesco. Už jsem ušel 3 km na přímém sluníčku, další 4 km mě nezabijou. No dobře, po dalších 2 km jsem to vzdal a vzal si tuk-tuka :) Můj řidič se vyptával, co chci v Tescu, přece tam nemaj nic pro turisty, že mě radši sveze do továrny na perly, že prej je tady vyráběj. Trval jsem na tom, že chci opravdu do Tesca. Prý mě tipoval na Brita a když jsem řekl, že jsem Čech tak byl překvapený, že prý nemám český přízvuk :) Furt se mě vyptával, jak se dostanu zpátky do města, ale radši jsem mu neřekl o svém plánu koupit si v Tescu kolo a rovnou na něm odjet, aby mě neodvezl do místního blázince :)

Phuket je jinak naprosto nudné a odporné město. Jediné co mě zaujalo je tato úžasná socha draka:
V Tescu měli kol celkem dost a kupodivu velká část z nich stála kolem 1000-1500 bahtů (cca. 600-850 kč). Už jsem se radoval, když jsem si všimnul, že většina kol je dámských nebo dětských a i ty pánské mají spíš dětské velikosti:
Musel jsem tedy vybrat největší kolo ze všech, což při mé výšce 170 cm zní trochu neuvěřitelně, bohužel tato velikost je zde tak nestandardní, že kolo stálo 6000 bahtů (cca. 3500 kč). Když už jsem se ale dostal tak daleko, tak to přece nevzdám :) A aspoň ušetřím za taxíky a tuk-tuky (MHD tady moc nefunguje). Poprosil jsem prodejce, aby mi kolo trochu seřídil no a po čtvrt hodině se na něm dalo odjet, akorát trochu drhla brzdička :)

Jezdí to pomalu, drhne to, padá tomu občas řetěz, trochu vrže, ale je moje... tadááá:
Vydám se na prohlídku ostrova, ale nejdřív si musím trochu odpočinout, dehydratace je zlá a studený Tiger beer mě zachrání :)

Žádné komentáře:

Okomentovat